Sifat dengki yang terjadi di antara seseorang dengan seseorang yang lain mungkin akan membuatkan seseorang itu menggunakan ilmu hitam sebagai salah satu cara untuk melepaskan sifat tidak puas hati.

‘Kalau anda tidak tahu,jika anda menggunakan ilmu hitam,ia akan membuatkan ada yang merana sepanjang hidupnya dan ada juga yang mungkin terkorban kerana disakiti secara berterusan oleh ‘perantara’ yang dihantar.

Siapa tahu,kebahagian yang ditunjukkan di media sosial telah memberi kesan dan mendedahkan diri mungkin akan membuatkan diri atau keluarga berada dalam keadaan bahaya.Perkongsian daripada seorang pengguna Facebook,Md Irwan telah menceritakan kejadian yang berlaku keatas keluarga kecilnya apabila menerima gambar berserta kain kuning, paku dan bungkusan patung berupa jenazah.

Pada yg buat benda nie, terimo lah balasan tuhan nanti,setahu aku,aku tak ada pun musuh.terkejut aku kemarin bukak2 sampul surat dpt benda macam nie.

Gambar nie aku tahu kau ambik dlm fb aku.

dan aku tahu kau follow pekrbangan aku dalam fb aku tak kan balas pebuatan mu nie,tapi mu kena ingat kuasa tuhan lebih dari segala2nya.kalau jadi apa2 atas keluarga aku mu jawap lah nanta.Tuhan maha adil dari segala2nya.

Kau buat nak suruh aku dengan isteri aku berpisah,dan kau nak isteri aku jad gila dh mati.

tapi kau ingat,kalau Tuhan tak izin benda nie x kan jadi. aku mintak doa dgn tuhan supaya tuhan tunjuk dh azab sesiapa yg sanggup buat mcm nie kepada keluarga aku.

aku x takut mati sbb mati tu pasti kepada setiap yg hidup.tp aku mintak dgn tuhan panjang kan umur ku sbb amalam aku masih x cukup.dn anak2 aku masih kecil.ya Allah ku pohong pada mu kau tunjuk kn lh kebenarannya nnt aminnn..

Sumber: Md Iruwan