Diambil daripada satu laporan berita, seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun telah ditemui mati serta tergantung di rumahnya yang terletak di Selangor.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Kajang, Superintenden Mohd Sabri Abdullah, beliau telah menerima panggilan pada pukul 6.55 pagi semalam dari sebuah hospital swasta.Hospital swasta tersebut menyatakan yang mereka menerima seorang pesakit dalam keadaan tidak sedarkan diri yang dibawa oleh ibu bapanya.

“Siasatan mendapati bahawa mangsa mati tergantung merupakan anak sulung daripada dua orang adik beradik kali terakhir dilihat masih hidup pada 9 malam semalam.”

“Ibu bapanya menemukan mangsa pada 5.30 pagi keesokan hari dalam keadaan tergantung dengan tali pada leher dan terikat pada pemegang tangga,” kata beliau dalam satu kenyataan, pada hari Jumaat.

Seterusnya, Mohd Sabri turut berkata yang ibu bapa mangsa membawanya ke sebuah hospital swasta untuk mendapatkan rawatan namun telah disahkan meninggal dunia.

“Siasatan polis tidak menemui sebarang perbuatan yang boleh dikaitkan dengan perbuatan jenayah dan keterangan dari kesemua ahli keluarga mangsa telah diambil dan tiada yang mencurigakan.

Menurutnya lagi, bedah siasat yang dijalankan di Hospital Serdang mendapati punca kematian disebabkan gantung diri, tiada kecederaan lain berunsur jenayah atau serangan seksual.

Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Sumber: Astro Awani